Wednesday, May 25, 2011

Bogi

Június 6-án mennek be az Ortopéd Klinikára, hogy Bogi daganatát a lapockájával együtt eltávolítsák. Most különösen fontosak számára-számunkra az imáitok és esti gyertyagyújtásotok fénye.
Gyakori kérdésekre a válaszok Bogi anyukájától:

El lehet-e kerülni a műtétet? 

Imádkozzatok, hogy az MR vizsgálat csodát mutasson. A prof. szerint semmi esély arra, hogy a műtét elmaradjon,mivel a rák tönkre rágta a csontozatot, s ebben a formában nehéz kiszűrni az esetlegesen elbújt, jobb belátásra nem tért ráksejteket. Tíz évvel ezelőtt még amputálás lett volna a megoldás.Mi hálásak vagyunk azért, hogy ennyivel  megússzuk. nem beszélve arról, hogy megúsztuk az áttéteket, a mi gyerekünk ÉL!!!

El lehet-e kerülni az utána következő kemósorozatot?

Műtét után a megbolygatott ráksejtek ellenreakcióba kezdenek-kezdhetnek. Extra támadást indítanak-indíthatnak. Egy orvos sem kockáztat ilyenkor! ár nappal a műtét után kezdődik az újabb kemókúra, sugárterápiával kiegészítve.

Ki lehet-e szállni most ebből a buliból?

Persze aláírhatunk papírt bármikor, s az egy dolog, hogy pert kapunk a nyakunkba, ez lenne a kisebb gondunk. A nagyobb a halálozás kockázatának növekedése. Ráléptünk egy útra, nem variálunk! Megbízunk a JóIsten által kirendelt szakemberekben, és magában az Útban is.

Megkérdeztünk  elég szakembert?

Boglárt Európa egyik legnevesebb professzora fogja műteni, az ő tankönyvéből tanulnak az orvostanhallgatók. Ne sűrűn találtunk olyan sebészt, aki véleményt mert volna formálni, igaz csak a baráti körben kutakodtunk. Ugyanaz a válasz vonatkozik: csodás kegyelem, hogy "véletlenül" a prof.kezei  közé kerültünk. Megbízunk szaktudásában.

Miért nem kap a gyermek implantátumot?

Erre a kérdésre még  nincs kielégítő válaszunk,pedig itt az összes dokit kikérdeztük. Sajnos ott csak elénk tették az infót, hogy nem, és hogy helyette milyen technikát fognak alkalmazni, de a rövid konzultáció alatta  figyelmünk inkább annak az új információnak az irányába szökkelt, miszerint Boglár bizonyos százalékos mozgáskorlátozottsága várható.

Ha nem lesz lapockája,mi lesz helyette?

Semmi, a kulcs csonthoz fogják csatlakoztatni a kart. A fantáziám kicsi ennek az elképzeléséhez, de a prof. csinálta már ezt a műtétet, mégpedig sikerrel. A Madarászban is kezeltek egy ilyen gyermeket, aki előttünk járt az úton. 

Mi lesz a levett őssejtekkel?

Szükség esetén műtét után Boglás visszakapja lefagyasztott saját őssejtjeit, hogy ne csak csatákat, de a háborút is megnyerhesse. Ezeket a képleteket ő továbbra sem szereti, továbbra is szeretettel simogatja a napi meditációban önmaga lapockáit,mindkettőt.

Gyógyulási statisztikákról:

Számomra-számunkra megnyugtató, hogy már találkozhattam olyan fiatalokkal,illetve olvashattam hozzájuk hasonlók blogját,akik meggyógyultak! A halandósági statisztikái ennek a betegségnek évről évre javulnak. Az orvostudomány egyre biztosabb kézzel közelíti meg a kórt. Egyre nagyobb lesz a tapasztalat, ez persze párhuzamosan azzal is jár, hogy a Ewing-ban megbetegedett fiatalok száma évről  évre kardinálisan növekszik. 

 Bogi riportja az RTL klubban.

1 comment:

  1. Sírtam is, nevettem is a riportot nézve. Köszönöm, hogy megosztottad, most már az arcocskáját is látom magam előtt, mikor gondolok rá. Gyertyát gyújtok a műtét előtt!

    ReplyDelete