Tuesday, February 15, 2011

Kérlek, gyújts még egy gyertyát!...

Veronika nyolc esztendős. Mindenki csak Vercsinek hívja az osztályon. Személyesen még nem találkozhattunk vele, üvegablakon át láthattuk. Bogival láthatatlan, érinthetetlen barátság indult csupán azáltal,hogy játékokat küldtek át kölcsönbe agymásnak. Vercsi leukémiás.Március óta laknak a kórházban, kisebb megszakításokkal. Vercsi csontvelő transzplantációra vár. Németországban egy hónapja találtak neki donort, a László kórházban lenne a műtét. Igen ám, de Vercsi azóta egyik fertőzésből esik a másikba. Folyamatos kezelésre,ápolásra, elkülönítésre szorul. Mára szonda került az orrába, hogy könnyebb legyen táplálni.Értékei most is nagyon rosszak. Közös kezelőorvosunk ma közölte az édesanyjával, ha záros határidőn belül  nem  sikerül a vérképén javítani és fertőzésmentessé tenni, akkor nem tudják végrehajtani a csontvelő transzplantációt, és akkor Vercsi "elmegy"... Az édesanyja nagyon maga alá került. Jeleztem felé, nem tudom, mennyire hisznek az ilyesmiben, de ha megengedik, szólok a barátainknak, hogy imádkozzanak Vercsiért is. Könnyes szemekkel, némán bólogatott: Bogival már imádkoztunk, délután Bogi ajándékot készít Vercsinek. Ha tudsz, kérlek-kérünk, este 9-kor gyújts még egy mécsest Vercsiért. Hálás köszönettel:
Bogi és Meső (meg én)


Bogi most...

Három kilót fogyott a 2. kemo alatt. Mára már visszatért az étvágya, vacsorára két arcra tette magába a rozskiflit, a nyers zöldségeket és a csirkemell sonkát. Majd megveszett a sonka után, két-három szeletkét engedélyeztünk és párom igyekezett körültekintően kiválasztani a vásárlás során. Hősiesen állta a nővérkék egész napos tányérhadjáratát, na csak ezt a kis vegeta levest, ezt a krumplicsiriz főzeléket, maci formájú műanyag hússal, aztán egy felismerhetetlen állagú és kinézetű kekszgombócot mutattak be. Bogi a végén elfogadott egy kis dobozka mézet. No meg repetázott nagymamija hamis gulyás leveséből. Minden nap mérem a vizelete ph-ját, kemohoz képest úgy gondolom a 7-es ph nem annyira gáz .Ő már azt várja,  hogy egyszer csak hazaküldjenek minket. Éjszakánként már tettem a talpára japántapaszt, vagy ahogy mi vettük át az elnevezést: japitapit. Nagyon csúnya ocsmány feketeséget vártam reggelre, de csak kis szürke foltocskákat találtam felhőszerűen göndörödni. Most éppen játszik a laptopján. Néha megáll  egy-egy nővér az ajtónknál, hogy bevigyorogjanak és Bogi visszavigyoroghasson :))) Meditációs munkánkat újra indítottuk. (Kemo alatt, azt mondja, nem szabad!!!) A kicsi lények, akiket továbbra sem nevezhetek meg, újra dolgoznak, és ma többször is elhangzott kérés és ima formájában is a fehérvérsejtek felé: Kicsi sejtek szülessetek (ez a csontvelő felé), osztódásra felkészülni, osztódás egy, kettő, három, most, ez pedig a "felnőtt" fehérvérsejtek felé. A hemokat is születésre kérte. Már tudjuk,ők nem tudnak  osztódni, hiszen nincs sejtmagjuk.

Köszöni szépen, nagyon jól érzi magát. Megérkezett a legfrissebb vérkép. A fehérvérsejtek összlétszáma oké,  viszont vannak olyan csapatok,osztagok,akikből most létszám hiány van.

Aki AB vércsoportos és szeretne segíteni, nyugodtan induljon... Irányított véradást kell kérni! Majercsik Boglárka 1999. július 10. Madarász utcai Klinika, Onkológia. Még ha fizikai szinten valamiért nem is kaphatjuk meg bármely barátunk leadott vérét, szellemileg Boglár tudni fogja, mégis ki mindenki vére csordul be az éteren át... Aki a polipokat szereti, három szívvel kilenc aggyal, oda szellemi szinten biza sok vérre van szükség. Ezt Bogival így beszéltük meg... Fizikai szinten pedig lehet, megmentesz vele egy másik életet... 

12 comments:

  1. Tartsatok ki. Meg Vercsi is. Bármennyi mécsest meggyújtanék értük.

    ReplyDelete
  2. Drága Cheeky,
    nagyon örülök, hogy írtál Bogiról. Sokat gondolok Rá. Érte és Vercsiért is gyújtunk gyertyát, nem is kérdés. :)
    Sokszor ölelem őket és Téged is!
    Susu

    ReplyDelete
  3. Szia Cheeky! Sokat gondolok rátok, mostantól Vercsire is. (0+ nem jó??? :-((()
    Én kb. 15 éve jelentkeztem csv. donornak, de még nem hívtak. Nem tudom, bánködjam, v. örüljek. Amúgy sokaknak kéne regisztrálniuk, mert állítölag 15 ezer betegből 1-nek lehetek alkalmas = 1 betegnek 15 ezer donorból 1 valaki jö.

    ReplyDelete
  4. Orsi,
    nagyon köszönjük, de Boginak csakis AB+ vért adnak.
    Én is regisztrálva vagyok, mint donor.

    Vercsinek megvan a donor, azzal nincs is baj, de sajnos a szervezete nem akar megerősödni, addig pedig a donor nem tud segíteni. Szegény kicsi lány nagyon le van gyengülve :( Egyik vírus a másik után, esélye sincs arra, hogy eléggé megerősödjön, ezért próbálunk meg most másképpen is segíteni.

    ReplyDelete
  5. Sokat gondolok Bogira, mától Vercsire is fogok. A gyertyát már előkészítettem!

    ReplyDelete
  6. Én is gyújtottam mécsest. Szoritok a lányoknak!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  7. Minden gondolatom nálatok van- gyújtottam gyertyát!!

    ReplyDelete
  8. Az én mécseseim is égnek, bár csak most olvastam a bejegyzésedet! Gyűjtsétek az energiát és gyógyuljatok mielőbb! Alíz

    ReplyDelete
  9. Mindenkinek nagyon köszönjük Verocska, Bogi és a többi beteg gyermek nevében is!
    Elképzelni sem tudjátok, hogy ez mit jelent :)

    ReplyDelete
  10. Szeretettel gondolok a lányokra és egész családodra. Mielőbbi gyógyulást kívánok nekik, és az összes kis betegnek!!!

    ReplyDelete
  11. Köszönöm, hogy írtál Bogiról és Veráról, ahogy hazaérek meggyújtom a mécseseket! Én is szeretettel gondolok rájuk, kívánok sok erőt, kitartást és hitet!

    ReplyDelete