Saturday, February 26, 2011

Tavaszi csillag minta / Spring star tutorial

 
Hozzávalók:                                                                  
1db 14mm rivoli                                                             
5db 8x6mm fánk                                                            
10db 3mm csiszolt gyöngy                                              
30db 4mm csiszolt gyöngy                                              
11/0 delica                                                                      
tű, cérna/damil/fireline, olló                                               

Needs:
1pc 14mm rhine stone
5pcs 8x6mm roundel
10pcs 3mm Czech firepolished beads
30pcs 4mm Czech firepolished beads
11/0 delica beads
needle, thread/fireline/ fishing lane, scissors
1.)
RAW technikával fűzünk 9 egységet, a 10-kel kört fűzünk.

Make 9 units with RAW technique and make a circle with the 10th unit.
2.)
Az egyik kört alkotó csiszoltakon fűzzünk keresztül 1-2x, jól húzzuk össze a kört és csomozzunk, hogy ne tudjon kilazulni a körünk, majd átmegyünk a másik oldalra, behelyezzük a rivolit és megismételjük az elöző lépést, most is jól meghúzzuk, majd csomózunk.

Bead around on one of the circle once or twice pull the thread tight and make a knot on it. Do the same thing on the other circle after you put the rhinestone in.

3.)
Az alsó körön dolgozunk tovább, az egyik csisziből kiindulva felveszünk 1db csiszi, 1db fánk, 1db csiszi, majd a körben következő csiszin átfűzünk, ezt még 4x ismételjük.

Follow on the bottom circle, start from one of the firepolished bead, pick up 1pc fpbead, 1pc roundel, 1pc fpbead and bead trough on the next firepolished bead on the circle, and repeat this step an other 4 times.

4.)
Az egyik fánk előtti csiszolt a kiinduló pontunk, felveszünk 11szem delicát és a fánk utáni csiszibe fűzünk, majd az alsó körön lévő csiszibe és kijövünk a következő fánk előtti csiszin. fégigfűzünk a körön.
Az alábbi szolgálatokat végezheted el:

Startpoint is one of the fpbead, before the roundel. Pick up 11pcs delicas and bead trough the fpbead after the roundel, than a fpbead on the bottom circle and than come up on the next fpbead before the next roundel. Repeat this an other 4 times.
5.) Ugyanezen a körön fűzünk újra, minden 6. delicára fűzünk egy 3 szemes "rücücüt" (ahogy Vezsuzsi mondaná :) )
Go around on the same way, and on every 6th delica you bead 3delicas around, just like on the picture :)
6.)
A kiinduló pontunk ugyanaz. Átfűzünk a fánkon, felveszünk 9 szem delicát, majd  kört bezárva újra átfűzünk a fánkon, ezt még 2x ismételjük meg, majd ezt a lépést megfűzzük a többi fánk körül is.7.)
A kiinduló pontunk az egyik csiszolt gyöngy a felső körön. Felveszünk 5szem delicát, visszafűzünk a kiinduló csiszin + még eggyen. Majd megint felveszünk 5 szem delicát, és ezt a lépést végigfűzzük az egész körön, majd csak a delicákon még egyszer körbefűzünk, hogy szépen álljanak a "szirmok".


8.)
Az egyik szirom középső delicájából indulunk. Felveszünk 1delica, 1 csiszi, 1 delica, majd kivűlről a medál közepe felé átfűzünk a fánk utáni csiszin, majd az alsó körön a követekező csiszin és kijövünk a következő fánk előtti csiszolt gyöngyön. Felveszünk 1 szem delica, 1 csiszolt, 1 szem delica és átfűzünk a felette levő szirom 3. delicáján. Így végigfűzzük a kört .A végeredmény:
And the result:
Jó füzögetést kívánok :)
Happy beading :)

4 comments: